ROHELISED VALIKUD

Suurepärased maitsed parema kliima jaoks

Inspireerituna Tallinna 2023. aasta tiitlist - Euroopa Roheline Pealinn, on alates sellest aastast oodatud kõik restoranid pakkuma Tallinna Restoranide Nädala külalistele keskkonnasõbralikumaid valikud, pööramaks järjest rohkem tähelepanu keskkonda säästvate otsuste olulisusele toidukultuuris.

Koostöös Tallinna linnaga on loodud kriteeriumid, mille abil said restoranid valida TRN-i pakkumisse restorani à la carte menüüst roa, mis vastab mõnele loodud kriteeriumile ja märgistada see vastava rohemärgisega.

Green ChoiceReserveeri initsiatiiviga liitunud restorani kohad siin.

Vegan

Roog koosneb ainult taimsetest koostisosadest, ei sisalda loomse päritoluga koostisosi.

Mahe

Roa koostisosad (nii taimsed kui loomsed) on pärit mahepõllumajandusest — mahe loomne saadus või vabapidamise muna.

KOHALIK ROHUMAA- ja METSLOOMALIHA

Roas sisalduvaks loomseks koostisosaks on liha, mis on pärit Eesti rohumaal kasvatatud veiselt, lambalt või Eestis kütitud metsloomalt.

Kohalik kala

Roas sisalduvaks loomseks koostisosaks on kala — räim, kilu või tuulehaug Läänemerest või Eesti sisevee-kogudest püütud kala (v.a angerjas).

Toidukultuuri toetab
Tallinn logo Tallinn Euroopa roheline pealinn logo