Michelin star - kulinaarse tipptaseme ülim tunnustus.
Michelini tärn on restoranide jaoks üle maailma tuntud eriti kõrgetasemeline tunnustus, mille eesmärk on jagada gurmaanidele ja reisihuvilistele teavet parimate einestamispaikade kohta. Esimene tärn anti välja 1926. aastal, nimetusega "väga hea restoran".
Tänaseks on Michelini restoranigiid (the MICHELIN Guide) jõudnud ligi 40 riiki neljal kontinendil.
Kõige paremad restoranid kuulutatakse välja igal aastal ja kõrgeim tunnustus on Michelini tärn, mida restoran võib saada ühe, kaks või kolm.
Eestis on tunnustatud Michelini tärniga kahte suurepärast restorani: Noa Chef's Hall ja 180°.
Tallinna Restoranide Nädalal pakub oma suurepärast degustatsioonimenüüd
Lisaks antakse välja Bib Gourmand ja Green Star (roheline tärn) tunnustus ning giidis märgitakse ära restoranid, kes jäid hindajatele silma oma kõrge taseme poolest.
Michelin Guide Estonia tõstis kokku esile 31 restorani, millest paljud osalevad ka Tallinna Restoranide Nädalal.
Põhjamaade gastronoomia kulinaarse kunsti ja innovatsiooni edendaja.
Alates 2004. aastast on White Guide olnud Põhjamaade gastronoomia evolutsiooni liikumapanev jõud, propageerides kulinaariakunsti ja vastutustundlikku tegutsemist restoranimaastikul.
White Guide toetab innovatsiooni, jätkusuutlikkust ja erakordseid toiduelamusi.
Eesti esimene oma gastronoomiaauhind.
Silverspoon ehk Hõbelusikas on Eesti esimene ja ühtlasi vanim gastronoomiakonkurss, mis kutsuti ellu aastal 2004, et väärtustada ja arendada Eesti toidukultuuri.